Massages

 

Ayurvedische Massage

Ayur betekent leven en Veda betekent kennis, een vijfduizend jaar oude traditionele Indiase geneeswijze.

ayurvedaMet de Ayurvedische massage help je spieren te ontspannen, het soepel maken van het bindweefsel, bloedvaten en lymfe beter te laten doorstromen. ook beïnvloed je met de abhangya (olie marma massage) de energiebanen, chakra’s en de meridianen.

De 3 dosha’s Vata Pitta en Kapha opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde spelen een belangrijke rol in de ayurveda. Alles, mensen, seizoenen, leeftijden kunnen beschreven worden in termen van deze 3 bio-energieën.

Binnen de ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is, de weefsels normaal functioneren.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde.

Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden. Deze massage kenmerkt zich doordat er rekening wordt gehouden met de constitutie (dosha) van de persoon.

In de meeste gevallen vindt ayurvedische massage plaats met de handen. De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor zij/hij de massage start.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.

De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Kosten:

€ 85,00 ( 90 minuten)