Er is altijd een goede reden voor een massage!

 

  • Ontspanning

Massage is ontspannend voor je lichaam en geest. Dus goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning en stress te maken hebben.
Ook als je gesport hebt is het ontspannend voor de spieren als je gemasseerd bent. Zo ben je eerder van je spierpijn af dan zonder een massage.

  • Bewustwording en contact

Bewust je lichaam voelen en ontdekken wat er allemaal te voelen is. Daardoor krijg je meer contact met je lichaam en een stuk van jezelf. Vooral de dynamische massagetechnieken kunnen je veel bewuster laten worden van het gevoel in en aan je lichaam.

  • Aangeraakt worden

Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Als je in het verleden of in het heden te weinig aangeraakt bent, kan massage je weer wat terug geven.

  • Aandacht voor jezelf

Dit kan allerlei redenen hebben, misschien als je je depressief of onrustig voelt, heb je wat extra aandacht nodig of heb je een onbestemd gevoel. Maar belangrijker is; je hoeft niets te mankeren of een hoger doel te hebben om naar een masseur te gaan, jezelf verwennen is één van de beste redenen!

  • Massage is voor iedereen

Uiteindelijk is massage voor iedereen. Even een moment voor jezelf, aandacht voor je lichaam en een warm contact. In India is het normaal om elke dag een massage te ondergaan. Zij doen dit omdat deze mensen weten hoe belangrijk een massage voor hen is. Bij ons in Nederland is dit niet het geval, met name met de komst van erotische massagesalons heeft het woord “massage” een geheel andere betekenis gekregen. Dit heeft weer tot gevolg dat zowel vrouwen als mannen niet makkelijk naar een masseur/masseuse toe stappen.
Dit is een vervelende ontwikkeling, massage is namelijk voor iedereen en mensen moeten zich vertrouwd kunnen voelen bij hun masseur. Maar waarom zou je niet eens gemasseerd kunnen worden omdat je even aan de dagelijkse drukte wilt ontsnappen of gewoon om te ontspannen, waardoor je allerlei lichamelijke en geestelijke problemen beter het hoofd kan bieden?

Tijd om weer helemaal tot jezelf te komen?

Gun jezelf een massage bij 

Massage ’t Gooi